> home | the building

Het pand

Tot het pand beschikbaar kwam om te kopen, waren wij huurders in ons huidige pand.

Sinds we het hebben aangekocht, zijn we eigenlijk continue aan het renoveren geweest, todat dit omstreeks januari 2007 uiteindelijk volledig was afgerond. Totaal zijn we ca. negen jaar bezig geweest het pand te krijgen in de huidige, vrijwel nieuw-staat. We zitten in een van de grotere panden in de straat.

Het is een pand met history; gebouwd in 1897, heeft het in de loop der eeuw een aantal opmerkelijke bewonders gehad, onder wie wijlen Herman Brood. Dit werd tevens duidelijk tijdens de renovatie, toen een velerlei aan wilde kleuren tevoorschijn kwam, en uit de verhalen van oud-bewoners.



Het pand is uitgerust met een camera-systeem, en is voorzien van moderne sluit- en beveiligingssystemen.

Het is gerenoveerd met (brand-)veiligheid in het achterhoofd, zodat overal gekozen is voor brandveilige materialen; tevens bevinden zich op elke etage van het pand brandblussers.

Alle etages zijn voorzien van geluidisolerende vloeren, en voorzien van dubbel glas.

Voordeel van het pand is dat het is gelegen net achter een grote straat, de Ceintuurbaan. Door er net een straat achter te liggen, is wel alles om de hoek voor handen, maar is er geen last van verkeersgeluiden. Met andere woorden, heerlijk rustige kamers.




About Us Contact Us



B & B A. van Ostade Van Ostadestraat 66 1072 TA Amsterdam The Netherlands T +31 (0)20 6 737 157 F +31 (0)20 6 627 572 E info@ostadebb.com © 2018 St. Gayamsterdam